vrijdag 9 september 2011

Hoog water

In de opsomming die ik gisteren maakte waarom er hier o.a. geconsuminderd gaat worden stond het volgende:
je kinderen na de zomervakantie ineens "hoog water" broeken blijken te hebben (damn die skatebroeken en 3/4 broeken in de zomer) en je geen geld "over" hebt om nieuwe te kopen.
Aangezien het vooralsnog niet mogelijk lijkt te zijn om kinderen te laten krimpen (kom op wetenschappers, hier liggen mogelijkheden!) en de herfst inmiddels in volle gang is, zullen er dus 'nieuwe' kleren moeten komen.

Nieuwe tussen haakjes want ja waarom nieuw als het ook tweedehands kan? Gelukkig haalt men tegenwoordig de neus niet meer op als het om kleding gaat die een tweede kans krijgt. Sterker nog, webwinkels in tweedehands kleding schieten als paddestoelen uit de grond lijkt het wel. Maar of het goedkoper is?

Een kleine rondgang op internet leert me dat, hoewel er legio tweede hands kleding te koop is, de focus hier vooral ligt op merkkleding.

Vingino, Bengh, Esprit, het komt allemaal voorbij vliegen. Serieus? Sinds wanneer is tweedehands alleen goed als er een merk op geplakt staat?

En de prijzen zijn ook niet misselijk. Voor een tweedehands spijkerbroek van een merk in maat 152 betaal je al snel 17,50 euro. Voor datzelfde geld koop ik een nieuwe spijkerbroek zonder merk!

Ja maar merkkleding is van betere kwaliteit hoor ik jullie roepen. Wie zegt dat? En waarom sleten mijn Levi's en Lee's dan altijd sneller door dan die van een onbekend merk? De meeste nieuwe merkspijkerbroeken hebben in de winkel al meer slijt en bleekplekken dan gewone spijkerbroeken die een jaar gedragen zijn.
Niet merkkleding is niet cool.
Het hoge woord is eruit.

Nou dan zorgen we er toch zelf voor dat het cool wordt? Zeeman legt u haarfijn uit hoe je dat kunt doen.

Had ik al verteld dat ik sinds hun stunt op de Amsterdam Fashionweek een nog grotere fan ben van Zeeman dan dat ik al was? Bij deze dan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten